De als eerste op de corona-lockdown volgende toneelvoorstellingen in IJzendijke worden georganiseerd

door de 'Stichting Levend IJzendijke'.

(En dus níet door 'Petit Paris'.)

 

Op de zondagen 12 en 19 december a.s. wordt de vrolijke, gezellige en spannende familievoorstelling 'BONESTAAK EN DE WONDERLAMP' opgevoerd in het Jeugdgebouw in IJzendijke.

 

Nadere informatie over de inhoud van deze superleuke

'panto' (familievoorstelling) vindt u onder het affiche. 

 

En informatie over toegangsprijzen en kaartverkoop

vindt u op het affiche hiernaast.

 

We hopen u als publiek weer te mogen ontvangen

en vermaken na twee jaar gedwongen afwezigheid!

 We verheugen ons heel erg op uw komst

 

 DE KORTE INHOUD VAN 'BONESTAAK EN DE WONDERLAMP':

 

 In het sprookjesachtige Arabische land Bizmillah ligt de prachtige stad Al-Lhaw-ay, honderd jaar geleden gesticht door de Zeeuws-Vlaamse ontdekkingsreiziger Wim Pladdet uit Terneuzen. Een deel van de bevolking spreekt dan ook nog altijd vloeiend Zeeuws-Vlaams.

In de stad is een Oosterse markt, schitterend gelegen aan zee, nabij de haven.

 

 Op die markt heeft Yasmine een kraampje met tweedehands spulletjes, waaronder een toverlamp. Als de toverlamp niet verkocht is, zit de bijbehorende Geest zich te vervelen op een terrasje aan die markt. En die lamp verkopen is nog niet zo gemakkelijk!

 Je zier op de markt ook volop sprookjesachtige types: een bedoeïen met zijn kameel,  oosterse danseressen en een slangenbezweerder met zijn dansende cobra. 

 

Aan de markt is ook een wasserij gevestigd. Steeds meer inwoners van Al-Lhaw-ay laten daar hun was doen. Maar er is een probleem: de wasbaas kan al het werk in zijn eentje helemaal niet aan. En personeel vinden in Al-Lhaw-ay lukt niet; behalve dan een aantal kinderen.

 Als de jonge toerist Bulletje op wereldreis de stad bezoekt, steelt de bovengenoemde wasbaas zijn paspoort, zodat de jongen wel ter plaatse moet gaan werken om geld te verdienen.  ......... En waar wordt hem werk aangeboden? Precies! ....... In de wasserij!

 

De haven van Al-Lhaw-ay is de thuishaven van piratenschip 'De Salliesinke', dat eigendom is van zeeroofster Kiekje ‘met het korte lontje’ Pladdet. Omdat Kiekje door de internationale politieorganisatie als ‘levensgevaarlijke terrorist’ wordt beschouwd, heeft die organisatie, de BAPPP, een geheim agente naar Al-Lhaw-ay gestuurd om het doen en laten van Kiekje in de gaten te houden.

 

 Als het piratenschip, met een nieuwe stuurman aan het roer, zee kiest en op haar reis ook het thuisland van bovengenoemde toerist aandoet, ontmoet de bemanning daar de oudere broer van Bulletje. Die maakte zich al ongerust, omdat zijn broertje niks meer van zich liet horen. Als hij hoort dat zijn broer in Al-Lhaw-ay vast zit, vraagt hij Kiekje of ze hem mee wil nemen op haar terugreis, zodat hij Bulletje kan opzoeken. Op de terugreis is er daarnaast op volle zee een ontmoeting met de prinses van Zeemeerminnenland, die graag wil meevaren naar Al-Lhaw-ay, omdat ze daar een verjaardagscadeautje voor haar vader hoopt te kunnen kopen.

Onderweg bedreigen nog talloze gevaren het piratenschip, zoals de scheepspapegaai die steeds hardop zegt wat anderen niet eens durven denken, en een monster dat niets liever wil dan kapitein Kiekje opeten.

 

Eenmaal terug in Al-Lhaw-ay verloopt de ontmoeting tussen de twee broers totaal anders dan verwacht.

Yasmine gebruikt de toverlamp om haar hartenwens te vervullen.

 En Kiekje wordt bevrijd van het haar achtervolgende levensbedreigende monster.

 Uiteindelijk geven vier paren elkaar - super romantisch - het Ja-woord.

 

Alle ingrediënten voor een vrolijke, spannende, gezellige en onderhoudende familievoorstelling voor de leeftijdsgroep van 4 tot 94 jaar zijn aanwezig. Met veel zang en dans door de kinderen die meedoen. En volop medewerking van het publiek.

 

Een superleuke middag voor jong en oud wordt gegarandeerd!