Geschiedenis

Anita Aerssens had het initiatief genomen een toneelvereniging in IJzendijke op te richten. Op de eerste bijeenkomst bleek ter plaatse dat de belangstellenden in grote meerderheid vrijwilligers waren, die decorbouw, licht & geluid en kostuum-naaien op zich wilden nemen, maar niet zelf op het toneel wilden gaan staan. Daarom werd de inschrijftermijn verlengd tot 31 augustus 2008. Op die datum was een groep jonge inwoners enthousiast gemaakt voor de toneelvereniging, zodat we begin september met zeven spelende leden konden beginnen een stuk uit te zoeken. Doordat Anita voor de grote uitdaging stond haar eetcafé op te doeken en een gegoed restaurant van de grond af op te bouwen, was zij genoodzaakt af te haken. Nadat begin oktober het in 2009 te spelen stuk was uitgezocht, nam het aantal spelers nog verder toe, terwijl we ook enthousiaste jonge inwoners bereid vonden te souffleren, een video van de ontstaansgeschiedenis van het -te spelen – stuk te maken, de website op te zetten en met de decorbouw te assisteren.


Eén ding weten we zeker: het plezier, de gezelligheid en de pret van het samen een voorstelling maken, moet in de toekomst – net als nu – centraal blijven staan. Qua inhoud zullen de voorstellingen altijd lichtvoetig blijven en bij voorkeur ontregelend. Serieus toneel, existentiële drama’s, loodzware thema’s; fijn dat ze er zijn, maar niet voor ‘ Petit Paris ‘. Dat houdt het luchtig en ontregelend en misschien ook wel een tikje wuft; net als de naam al suggereert.

lid worden?

Is uw passie voor toneelspelen net zo groot als die van ons en wilt u lid worden van onze toneelvereniging? Stuur ons dan een mailtje via onderstaand e-mail adres:

info@toneelpetitparis.nl